Zomercinema in het Lommerrijk Luttenberg

| 23 June 2018 | 0 Comments

Tom Avery, een al wat oudere oogarts uit Californië, krijgt op een dag het bericht dat zijn zoon Daniel is overleden tijdens een storm in de Pyreneeën. Tom heeft geen idee wat Daniel daar moest. Hun relatie was niet al te best. Tom kon nooit veel begrip opbrengen voor de keuze van Daniel om de wereld rond te reizen in plaats van te studeren en zich te settelen. Tom besluit om naar Frankrijk af te reizen om zijn enige zoon op te halen. Daar ontdekt hij dat Daniel was begonnen om de Camino de Santiago te lopen. Deze route, die ook wel het Jacopspad wordt genoemd, is een pelgrimstocht die door Frankrijk en Spanje leidt naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostela in Spanje. Tom besluit om de pelgrimstocht waaraan zijn zoon was begonnen af te maken.

Onderweg ontmoet hij een aantal mensen die hun eigen redenen hebben om het pad te lopen. Op een prachtige integere manier wordt hier vorm aan gegeven. Niet groots en meeslepend en tranen trekkend maar klein en reëel. Een zoektocht van mensen om de kracht te vinden om te verwerken en een beter mens te worden. Af en toe kreeg ik echt een brok in mijn keel. De film is grappig en ontroerend en neemt uitgebreid de tijd voor de personages. Het blijft boeiend tot het einde en is een mooi monument van onthaasting.

Het acteerwerk in deze film is geweldig. Martin Sheen speelt de rol van Tom. Zijn zoon Daniel wordt vertolkt door Emilio Estevez, die ook in het echt de zoon van Sheen is. De familiegelijkenis is spat er vanaf. De Nederlander Yorick van Wageningen speelt een prachtige rol als Joost uit Amsterdam. Ook Deborah Kara Unger en John Nesbitt spelen mooie geloofwaardige personages.

The Way, een prachtige film in het magische bostheater.
Vrijdag 6 juli, 21.30 uur,
Entree € 5, kussentjes en dekentjes aanwezig!

way5

Categorie: Algemeen, Cultuur

Geef je reactie