Veiligheid voorop bij Loonbedrijf Grefelman

| 11 November 2016

Loonbedrijf Grefelman rijdt sinds kort met twee trekkerbumpers, voorop de tractoren. Door deze speciale bumper levert Grefelman bij zijn werkzaamheden in Salland een actieve bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Trekkerbumpers zijn voorzien van contourverlichting, reflectoren en een duidelijke breedtemarkering. Daarmee help je andere weggebruikers om trekkers sneller te herkennen in het verkeer. Weggebruikers kunnen daardoor beter anticiperen op bredere voertuigen. Trekkerbumpers hebben een preventieve functie: het voorkomen van ongevallen. Maar ook zorgen ze voor een vermindering van schade in geval van een aanrijding.

Grefelman heeft al veel positieve ervaringen met de trekkerbumpers opgedaan. ”Ik merk dat de zichtbaarheid op de weg verbetert. Naderende auto’s nemen eerder gas terug en houden rekening met ons. Wij hebben dan meer tijd om ruimte te maken zodat we elkaar veilig kunnen passeren. Daarnaast krijgen we positieve reacties van ouders met fietsende kinderen. We merken waardering voor het feit dat we investeren in veiligheid voor andere weggebruikers.’’

trekkerbumper

CUMELA Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, heeft de afgelopen jaren diverse praktijkproeven met bumpers uitgevoerd. Hieruit bleek dat dankzij trekkerbumpers de zichtbaarheid van trekkers vergroot wordt en dat medeweggebruikers meer sympathie kunnen opbrengen voor landbouwverkeer. Om het gebruik van trekkerbumpers in de sector te stimuleren subsidieert CUMELA Nederland 500 bumpers die aangeschaft worden door haar leden of rijschoolhouders.

 

Categorie: Algemeen

Comments are closed.