Training ‘Kennismaken met Mindfulness’

| 28 March 2019 | 0 Comments

Op 15 april start Impluz, in samenwerking met het Vrijwilligerspunt, met de training ‘kennismaken met Mindfulness’ in Raalte. De cursus heeft als doel mensen te leren omgaan met stress en hen te leren in het ‘hier en nu’ te leven.

De eisen die in het dagelijks leven gesteld  worden, gepaard gaande met veel verschillende taken en rollen, leiden ertoe dat mensen met grote snelheid leven. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Vervolgens kan dit leiden tot zowel lichamelijke als psychische chronische stressreacties. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert mensen adequater omgaan met bijvoorbeeld chronische pijn, stress en somberheid.

9dc663_c3faaba8d123430daf806e06a75c36ff-mv2-1

In de training ‘kennismaken met Mindfulness’ leer je meer in het hier en nu te leven en leer je anders omgaan met zorgelijk gedachten en stress. Je leert meer afstand te nemen van gedachten en gevoelens en minder op de automatische piloot te reageren.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en er wordt vooral geoefend met Mindfulness oefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld welke opgedaan worden tijdens de oefeningen. De vier bijeenkomsten van de training staan gepland op ma 15 april, ma 29 april, ma 6 mei en ma 13 mei, alle keren van 9.30 uur – 11.30 uur.
Deelname aan deze training is gratis voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Raalte!

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz, 0570-604900 of info@impluz.nl. Ook kun je je aanmelden via de website www.impluz.nl/cursussen.

Categorie: Algemeen

Geef je reactie