Toppers op Herfst Indoor Luttenberg

| 25 October 2018 | 0 Comments

Ponyclub De Heuvelruitertjes organiseert dit jaar in het eerste weekend van november het 27e Herfst Indoor Luttenberg. Deze editie wordt gehouden van 2 t/m 4 november in het schitterende manegecomplex “De Luttenberg” die voor de gelegenheid weer sfeervol is aangekleed. De voorbereidingen worden momenteel afgerond voor dit inmiddels bekende indoorspringconcours voor ponyruiters.

HIL

Met o.a. deelnemers uit Zuid Holland, Noord Brabant, Groningen, Friesland, Gelderland en Drenthe, komen ze dit jaar uit alle windstreken van het land. Op vrijdagmiddag wordt er om half 5 ‘afgetrapt’ voor een haast non-stop programma dat zal duren tot zondagavond. Onder de deelnemers vinden we ook de gouden combinatie van vorig jaar, de regerend Tripiadewinnares Esmé Ekkelkamp uit Lemele met haar pony Never Know´s Papaya. Zij zal zeker een poging doen om dit succes een vervolg te geven. Verder zien we weer vele bekende gezichten maar ook hebben zich diverse combinaties ingeschreven, die voor de eerste keer zullen deelnemen aan HIL.  Een internationaal tintje komt van de Finse springruiter Remy Aerts die met 3 pony´s naar Luttenberg afreist. De uitdaging voor onze Overijsselse toppers is om de strijd aan te gaan met de landelijke deelnemers.

Vrijdag is gereserveerd voor de klasse Beginners die een rijstijl parcours rijden gevolgd door een progressief parcours. Zaterdagmorgen vervolgen we met de klasse Licht die na het klassieke parcours een wedstrijd in 2 fasen rijden. Vervolgens komen de deelnemers van de klassen Midden en Zwaar aan de start voor hun eerste parcours. Deze wordt gevolgd door een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd.

esmé

Zondag is ingepland als finaledag waarop alle finales worden verreden van de diverse klassen. Deze finale bestaat uit een klassiek parcours met een barrage op tijd.

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten is de afsluitende ‘Tripiade’, waaraan een vooraf geselecteerd gezelschap deel zal nemen. Dit wordt de spectaculaire afsluiting van HIL2018. Deze Tripiade bestaat uit drie onderdelen en het zal hier niet alleen aankomen op de snelheid van de pony maar ook het uithoudingsvermogen van de berijder zal danig op de proef worden gesteld. De deelnemers zijn geadviseerd om hiervoor alvast in trainingskamp te gaan….!!!…

De parcoursen komen ook dit jaar weer uit de hoed van Sjack Meuleman die ook al eens verantwoordelijk was voor de parcoursen op de nationale kampioenschappen. De toegang is alle dagen gratis en verwarmde zitplaatsen zijn aanwezig. Dus graag tot ziens in Luttenberg!

Meer info over HIL2018 op onze facebook- en instagrampagina: Herfst Indoor Luttenberg

 

Categorie: Sport

Geef je reactie