Over Parel van Salland

In 2013 bestaat Luttenberg 175 jaar als kerkdorp. Omdat er in dit jaar veel dynamiek in Luttenberg is, wordt de vraag naar een digitaal dorpsplatform met algemeen nieuws en informatie over Luttenberg – De Parel van Salland – steeds groter.  In september 2012 wordt daarom vanuit deze stichting besloten een doorstart te maken met de voormalige website ParelvanSalland.nl. Met steun vanuit het cooperatiefonds van de Rabobank, de ondernemersvereniging Luttenberg en diverse Luttenbergse verenigingen werd de website door een grote groep vrijwilligers een nieuw leven in geblazen.

Parel van Salland werd daarmee een aan Luttenberg gelieerde stichting, die is opgericht met als doel om  ‘dorpsmarketing’ voor Luttenberg te bewerkstelligen. Om Luttenberg in de toekomst leefbaar te houden, is het (online) promoten en elkaar op de hoogte brengen van alles initiatieven die het dorp rijk is, van groot belang. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid door de initiatiefrijke bedrijvigheid en de publieke steun in Luttenberg te  behouden en waar mogelijk te versterken. Dit kan door inwoners van Luttenberg zo objectief mogelijk op de hoogte brengen van het laatste nieuws uit het dorp en informatie over het dorp. We bieden burgers, verenigingen, instellingen, organisaties, ondernemers en hun bedrijven een podium waar ze hun publiek kunnen bereiken en worden daarnaast ook gevonden door grotere regionale media spelers als Rtv Oost en SallandCentraal

ParelvanSalland.nl plaatst het nieuws dat en de informatie die door inwoners van Luttenberg wordt aangeleverd. Het kan variëren van aankondigingen van verenigingen, tot een verslag van een evenement. Of het om een jubileum gaat, oproepen voor deelname of inschrijving of een spontane gebeurtenis die door een van de inwoners is gemaakt, ParelvanSalland.nl biedt ruimte op de website. De redactie staat open voor alle vormen van nieuws, zolang het maar met Luttenberg en het algemeen belang van het dorp te maken heeft. Als iemand de moeite neemt ons iets toe te zenden, is dat bijna al garantie dat anderen daar geïnteresseerd in zijn.

Daarnaast gaan de vrijwilligers, waar mogelijk, zelf op pad om informatie in te winnen en foto’s te maken. Ook zijn er verbindingen met vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Luttenberg. Van hen krijgen we dagelijks een groot aantal e-mailberichten met informatie, nieuws, persberichten, foto’s, vragen en nog veel meer. Het indienen van nieuws is echter geen garantie van plaatsing op de website. De redactie bepaalt uiteindelijk of een ingezonden item nieuwswaarde heeft of niet.

Heb je ook nieuws? ParelvanSalland.nl is te bereiken door een email te sturen naar het adres: info@parelvansalland.nl

Wie zitten er in de stichting?

Algemeen Bestuur:
Voorzitter: Gerben Derks
Penningmeester: Niek Veldkamp
Secretaris: José Oosterlaar

Vrijwilligers/leden:

Rianne Holtmaat (opmaak, huisstijl)
Pascal Alferink (website beheer)
Gerben Holtmaat (redactioneel)
Harry Bartelds (redactioneel)
Agnes Koggel (foto’s)
Steven van Olphen (foto’s)
Stefan Klein Koerkamp (video’s/redactioneel)
Erik Hogeboom (advies op afstand)
Patrick Mol (reclamebeleid)
Martin Dijkman (reclamebeleid)

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen de site bij te houden. Lijkt je dit wat neem gerust contact met ons op via het contactformulier of spreek een van de vrijwilligers/leden hierover aan.