Sharon Pronk maakt gouden ring voor Carlijn Achtereekte

| 10 March 2018 | 0 Comments

Bron: RTV Oost

Tijdens de huldiging op 4 maart kreeg Carlijn Achtereekte een speciale ring. De ring is speciaal voor haar gemaakt door Sharon Pronk uit Luttenberg.

Het zijn vijf losse ringen, waarvan drie de symbolen van Lettele hebben: een molen, boom en toren.
“Dat was ook de opdracht”, vertelt Sharon. “In de ring moesten de symbolen van het dorp te herkennen zijn. Maar daar heb ik wel mijn eigen draai aan gegeven. Zo zijn de symbolen vereenvoudigd.”

Waar is de ring van gemaakt?
“De ringen zijn gemaakt van goud. Eerst dachten ze dat zilver of witgoud meer bij Carlijn zou passen, maar als je goud hebt gewonnen hoort daar gewoon een gouden ring bij. De groene steen is een prehniet. Die symboliseert het boompje. In het torentje zit een kleine diamant.”

Hoe zijn ze bij jou gekomen?
“Dat is best een bijzonder verhaal. Een aantal vrouwen uit Lettele hebben hun eigen trouwring bij mij laten maken. En ze zijn me niet vergeten. Dat heb je in kleine buurtdorpjes, die saamhorigheid. Dat heb je in Lettele, maar ook in Luttenberg. Dan gun je elkaar dingen.”

Ben je er lang mee bezig geweest?
“Ik vind dat altijd ontzettend lastig om te zeggen. Ik vergeet de tijd altijd als ik lekker bezig ben. Dus het duurt altijd langer dan gepland.”

Categorie: Algemeen

Geef je reactie