SDOL verliest ook thuis van Dalfsen

| 2 April 2013

Op tweede paasdag wist SDOL thuis niet te winnen van Dalfsen. Het team van trainer Mario Koerkamp heeft na de winterstop nog geen enkele zege geboekt en hoopte tegen het hoger geklasseerde Dalfsen dit scenario te doorbreken.

Niels Roeloffzen in duel. Foto: Miranda Veldkamp

De start van Dalfsen was echter goed in Luttenberg, al in de tweede minuut was het Erik Koedijk die de 0-1 aantekende op het scorebord. In de achttiende minuut zette Ronald Kooijman de bezoekers zelfs op 0-2. SDOL wist in deze fase geen enkele maal een vuist te maken. Dalfsen wist het betere van het spel te behouden. Met nog twee buitenspeldoelpunten kwam Dalfsen deze eerst helft niet verder dan  0-2.

Na rust was het SDOL dat de mouwen opstroopte en er een tandje bij zette, hetgeen een strafschop opleverde in de 53ste minuut vanwege een handsbal. De penalty werd goed binnengeschoten door Tiemen Booijink, 1-2. Twee minuten later bracht Dalfsen de marge echter weer op twee. Chiel Huisjes kwam alleen voor de keeper te staan en schoot beheerst de 1-3 binnen. Kort daarna werd ook de 1-4 gemaakt door invaller Vincent Jansen of Lorkeers, die kort daarop ook  de 1-5 aantekende. SDOL bleef knokken en wist dankzij een doelpunt van Tiemen Booijink in de 75e minuut de 2-5 te maken.

De slotfase gaf een wat rommelige indruk met over en weer veel fouten en rode kaarten. Niels Kolkman maakte voor SDOL in de 80ste minuut de 3-5. De rode kaart kwam in de 84ste minuut op naam van Erik Koedijk te staan die alleen op de keeper af. Hij ging hard op SDOL-keeper Kelvin Nijmeijer in wat hem op een uitsluiting kwam te staan. SDOL wist in deze laatste minuten hier geen voordeel uit te halen.  Bij het verlaten van het veld na afloop van de wedstrijd kreeg de trainer van Dalfsen nog rood van de scheidsrechter vanwege commentaar op de leiding . SDOL verliest hiermee haar vijfde wedstrijd op rij.

Volgende week moet SDOL tegen koploper Broekland.

Hieronder enkele foto’s van de wedstrijd gemaakt door Miranda Veldkamp

Categorie: Sport

Comments are closed.