Sallandreunie op de zondagmiddag

| 14 August 2018 | 0 Comments

 

zondag4

Zondag 12 augustus was weer een fantastische afsluiter van het Luttenbergsfeest! Vele mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het  feest mee te maken.

Al om 10.00 waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. Na de mis was er koffie en cake en kon even nagepraat worden. Waarna menig kerkganger aansloot bij de eerste editie van de dorpsbrunch.

Onder het motto:”samen een goede bodem leggen.” waren er vele mensen gekomen om te genieten van een heerlijke brunch. Deze is mede mogelijk gemaakt door COOP ALfring.

De echte drukte kwam ’s middags op gang. Het zondagmiddagspektakel begon met een heuse recordpoging. Bij binnenkomst op het terrein kregen de eerste 1000 bezoekers een zonnebril. Om de recordpoging te laten slagen was het nodig dat duizend mensen tegelijk aan de grootste zonsverduistering mee zouden doen. Zij waren getuige van een heus metereologisch natuurverschijnsel. Na dit schouwspel konden de presentatoren na goedkeuring van de notaris vermelden dat dit jaar de recordpoging is geslaagd!

De eerste editie van de ketenbattle zit erop. We kunnen terugkijken op een grote opkomst van de verschillende keten in Luttenberg en de grote betrokkenheid van de deelnemers. Onder het toeziend oog van de scheidrechter werd er dan toch een winnaar bekend gemaakt. Keet de Pedaalemmer mag zich een jaar lang “Beste keet van Luttenberg”noemen en gaat ervan door met het gouden biervat.

 

zwientie

 

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden. Deelnemers aan het zwientie tikken kwamen van heinde en verre om deel te kunnen nemen.  De reden voor deelnemers om mee te doen zijn heel variërend. De ene deelnemer doet mee voor een weddenschap, terwijl de ander pas getrouwd is. Halverwege het spel is werd het er verwisseld van varkentje, maar ook zij heeft zich prima vermaakt in de modder- en zaagselbaden. De prijzen bleven dit jaar dicht bij huis. Bij de heren werd het zwientie getikt door Floris van Dam en bij de dames is de titel naar Inge Lugtenberg gegaan.

zondag3

Na afloop van het zwientie tikken was het terras weer tot de laatste uithoek gevuld. Door het lekkere weer stonden mensen ook buiten te genieten. Uit heel Salland kwamen mensen naar Luttenberg toe om elkaar onder het genot van een drankje en muziek van The Given Horse te spreken. De middag mag dan ook een heuse Sallandreünie genoemd worden.

 

Wegens de droogte kon het grootste vuurwerk van Salland geen doorgang vinden, maar de pret in de tent was er niet minder om. Tot in de late uurtjes werd er rondsprongen op de stevige rock van de formatie STEAM. De organisatie keek trots terug op weer een dondersmooi Luttenbergsfeest.

Op onze website www.luttenbergsfeest.nl kunt u alle uitslagen en diverse foto`s terugvinden. Volg ons ook op facebook en instagram om geen nieuwtje te hoeven missen. Via onze site is het mogelijk u daar aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

De organisatie van het Luttenbergsfeest kan zeer tevreden terugblikken op een bijzonder geslaagd feest en wil daarom dan ook iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand alweer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest 2019 deze zal plaatsvinden van 15 –18 augustus 2019. Zet het alvast in uw agenda!

 

Categorie: Algemeen

Geef je reactie