Oranje Fonds steunt Elckerlyc

| 20 March 2013

Gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg is afgelopen week blij verrast met het bericht dat de aanvraag bij het Oranje Fonds voor financiële ondersteuning is gehonoreerd met een bedrag van maximaal 40.000 euro.  Los hiervan is het gemeenschapscentrum Elckerlyc samen met  Leer- en werkbedrijf De Enk ook door naar de volgende ronde in de race voor het aan het Oranje Fonds gelieerde Kroonappels van het koninkrijk.

logo oranjefonds

Elckerlyc is momenteel bezig om het gebouw te renoveren en uit te breiden. Aan de achterzijde worden onder andere een nieuwe toiletgroep, een oefenruimte voor muziekverenigingen en een dagelijks toegankelijke ontmoetingsruimte gerealiseerd. Het bestaande gedeelte krijgt een volledige facelift. De bijdrage van het Oranje Fonds zal gebruikt worden om een deel van de inrichtingskosten te kunnen betalen.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcodeloterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De bouw bij Elckerlyc wordt uitgevoerd door Jansman Bouw en Installround, maar wekelijks zijn ook vele vrijwilligers bezig om mee te helpen en op deze wijze te besparen op de bouwkosten. En gelukkig is er aan vrijwilligers weinig gebrek. Als alles meezit zal rond 1 september de heropening van het gemeenschapscentrum plaatsvinden.

Luttenberg ook nog in de race voor de Kroonappels

Ter ere van de aankomende inhuldiging van zijn beschermpaar (Willem Alexander en Maxima) startte het Oranje Fonds een zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Helemaal los van alle aanvragen kunnen initiatieven kans maken op een extra bijdrage. Dit zijn de drie mooiste sociale initiatieven van het Koninkrijk. Daarin gekoppeld is een geldprijs van 50.000 euro. Het afgelopen weekeinde stemden mensen op hun favorieten in de eigen gemeente of eiland. In totaal brachten 142.827 mensen hun stem uit in het gehele Koninkrijk, wat resulteerde in 1070 winnaars. Per gemeente of eiland zijn nu alle winnaars bekend. In totaal zijn er 66 Overijsselse winnaars. Waarvan nog 4  Sallandse initiatieven. Te weten Stichting Kulturhus Olst-Wijhe, Landstede Welzijn uit Raalte, Leer- en werkbedrijf De Enk uit Luttenberg en ook uit Luttenberg het gemeenschapscentrum Elckerlyc.  Zij gaan door naar de tweede stemronde en strijden om de finaleplaatsen.

Categorie: Plaatselijk belang

Comments are closed.