Openluchtbioscoop het Lommerrijk presenteert: ROOM

| 8 September 2017

Alle vijf lange jaren die zijn toch korte leventje telt, woont Jack met zijn moeder in Kamer (Room). Elke ochtend als hij wakker wordt, groet hij Tafel, Gootsteen en Lamp. De buitenwereld, zo heeft moeder Joy hem verteld, is boosaardig en wreed en wordt bevolkt door buitenaardse wezens. Het is er niet veilig, maar Joy kan het niet langer verkroppen om haar zoon de waarheid te onthouden. Wat het jochie op televisie ziet, is geen fantasie, maar de werkelijkheid. Het gaat er niet in bij de jongen. Hij weet niet beter dan dat zijn leven zich afspeelt op een paar vierkante meter. Toch is het tijd om een plan te smeden en te ontsnappen.

room3

Bijna alles wat je van tevoren zegt over Room maakt deze geweldige film minder sterk. Dus: geen recensies lezen, geen trailer kijken. Gewoon gaan zien. De trailer: niet kijken! De websites: niet bezoeken! De recensies: niet lezen! Mensen die hem al gezien hebben: niet spreken!

De twee hoofdrolspelers van Room zijn fantastisch. Brie Larson kreeg voor haar acteerprestatie een Oscar. Tegenspeler Jacob Tremblay had genomineerd moeten zijn. De film zelf was dat wel, net als de regisseur en scenarist.

Vrijdagavond 15 september: Film in het Lommerrijk! aanvang 21 uur, entree 5 euro

Categorie: Cultuur

Comments are closed.