Nederlandse kampioenschappen bij het Nationaal Concours Hippique Luttenberg

| 7 September 2018 | 0 Comments

Het Nationaal Concours Hippique Luttenberg op 8 september heeft vanaf 10.00 uur een doorlopend wedstrijdprogramma met 20 Tuigpaarden en Hackney rubrieken. Waaronder een aantal Nederlands Kampioenschappen en speciale competitie wedstrijden.

Drie juryleden beoordelen individueel de paarden die voor een showwagen zijn ingespannen op hun beweging in draf. Belangrijk is dat de viervoeters hun achterhand zo ver mogelijk onder het lichaam kunnen brengen en een rijzende voorhand weten te tonen. Hoe beter dit gaat, des te mooier is het zweefmoment en dit verhoogt de kans op een hoge score. Na een paar ronden rechts- en linksom gaan vrijwel altijd de hoogst geplaatste aanspanningen de strijd aan in de finale. Bij de prijsuitreiking worden linten, het prijzengeld en de ereprijzen uitgereikt.

Uniek aan deze wedstrijden is dat reacties vanuit het publiek mede bepalen hoe goed de paarden bewegen. Hoe harder zij klappen en joelen des te beter gaan de paarden bewegen. Samen met een mooi aangekleed terrein, overdekte tribune, staanplaatsen en gezellige tenten voor publiek zorgt dit voor een unieke sfeer die u niet op veel evenementen zult mee maken.

8 september, Looweg 6 te Luttenberg.
U bent van harte welkom!

IMG_3453

Categorie: Algemeen

Geef je reactie