Modder op de weg? Gas los!

| 13 September 2018 | 0 Comments

Wat moet je doen als er modder op de weg ligt? Om automobilisten daar bewust van te maken is er vandaag in Luttenberg een campagne van start gegaan. En als het aan de gemeente Raalte ligt, volgen andere gemeenten dat voorbeeld.

Het oogstseizoen is begonnen. Landbouwvoertuigen rijden af en aan door het buitengebied om de oogst van het land te halen. In combinatie met natte weersomstandigheden kan er modder op de weg achterblijven. Dit leidt tot gladde wegen, wat gevaarlijke verkeersituaties kan opleveren.

Veiligheidsorganisatie ROV Oost-Nederland heeft samen met brancheorganisatie CUMELA Nederland een campagne ontwikkeld die weggebruikers oproept om in situaties met modder op de weg het rijgedrag aan te passen. De campagne ging vanochtend officieel van start bij loonbedrijf Grefelman in Luttenberg. Wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte gaf samen met de voorzitter van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland en tevens gedeputeerde van de provincie Overijssel Bert Boerman en directeur CUMELA Nederland Janneke Wijnia het startsein.

Campagne-over-modder-op-de-weg-Foto-Gemeente-Raalte

Wethouder Dennis Melenhorst: “Als gemeente met veel landbouwactiviteiten zijn wij er trots op dat de campagne in Luttenberg van start is gegaan. Veiligheid in het verkeer is erg belangrijk en met deze campagne willen we iedereen alert maken op de mogelijke aanwezigheid van modder op de weg in het buitengebied. Bij deze roep ik andere gemeenten dan ook op om ons voorbeeld te volgen.”

Gas los
Rijd je in het buitengebied en zie je een geel waarschuwingsbord in de berm staan? Dan ligt er verderop modder op de weg. Matig je snelheid, laat het gas los, blijf sturen in de richting waar je heen wilt en rem absoluut niet.

De veroorzakers van de modder zijn verplicht om de weg zo veilig mogelijk te houden. Ze plaatsen daarom waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Het kan echter zo zijn dat er in verband met de drukke werkzaamheden gedurende de dag toch wat modder blijft liggen.

Naast de tip om het gas los te laten vraagt de campagne daarom ook om onderling begrip: als we in het verkeer rekening houden met en begrip hebben voor elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede.

bron: www.rtvoost.nl

Categorie: Algemeen

Geef je reactie