Mening, vraag of idee…. Ik neem ‘m mee!

| 12 March 2018 | 0 Comments

irene3

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er druk campagne wordt gevoerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. In het kader daarvan organiseerde ik zaterdag 3 maart ‘Koffie met Irene’. Doel van deze actie was dat u mij leert kennen en ik u! Ik vind het belangrijk te weten wat er bij mijn dorpsgenoten leeft, want dan kan ik beter reageren op vraagstukken in de gemeenteraad.

Gelukkig waren er op die koude ochtend toch wat mensen die met mij een bakkie wilden doen. Waar praat je dan over? Nou gewoon over wat de mensen mij mee zouden willen geven. Heel diverse zaken passeerden de revue. Zo heb ik gehoord dat er wel eens kritisch gekeken mag worden naar verlichting en markering op de wegen in het buitengebied. Heel herkenbaar zeker met slecht zicht door mist. De wortels van de bomen bij het processie pad zorgen weer voor hobbels en scheuren, wat het niet veiliger maakt. Zwerfafval en hondenpoep. Iedereen kan best zijn eigen rommel opruimen. Waarom gebeurt dit zo slecht?

Men frustreert zich over uitgifte van grond op het bedrijventerrein, dat deze niet voor het juiste doel gebruikt wordt. En de gemeente zou bij aanbestedingen regionale bedrijven voorrang moeten geven i.v.m. werkgelegenheid. Nu weet ik toevallig dat deze laatste 2 genoemde punten in het nieuwe beleid staan. Zaken uit het verleden kun je niet zomaar ineens terugdraaien, maar plek op het industrieterrein en aanbestedingen i.v.m. werkgelegenheid krijgen op dit moment prioriteit bij de gemeente, al heeft de gemeente ook te maken met wetten en regels m.b.t. aanbestedingen.

Behoud van voorzieningen en woningbouw krijgen flink wat uitroeptekens. Al mijn koffiedrinkers vinden dat belangrijk. Het CDA gaat hier mee aan de slag. Hoe dan? Daar zal ik u in een volgend stukje wat meer over vertellen. Tenminste…. als ik raadslid mag worden. Daarom roep ik u op: ga 21 maart stemmen!!!

Groeten, Irene van der Vegte CDA Raalte nr. 5

irene banner

Categorie: Algemeen

Geef je reactie