Leven rondom de berg, geschiedenis van Luttenbergers

| 21 July 2018 | 2 Comments

Leven rondom de berg, geschiedenis van Luttenbergers is een boek dat verhaalt over Luttenberg, een dorp midden in Salland met een onverwacht rijke geschiedenis; Over de heren van Wisch die het in 1318 in deze contreien voor het zeggen hadden. Maar ook over de Hof, de havezate en de marke. Over de strijd tegen Raaltenaren en buitenlandse troepen; over de Boerschop en de Elskamp, het agrarische leven en oude boerderijen; over de middenstand en het verenigingsleven.

Logo_Luttenberg

U vindt er informatie over prehistorische vondsten, over de Tweede Wereldoorlog, Indiëgangers, het gebruik van bijnamen en over de invloed van de katholieke kerk. Dat alles, en méér, gelardeerd met interviews en persoonlijke verhalen, foto’s en portretten, documenten en kaarten.

Een boek, zoals nooit eerder over Luttenberg is verschenen.

Auteurs
Leven rondom de berg is tot stand gekomen onder de verantwoordelijkheid van de Werkgroep Historie met als leden: Shirley van Heck, Petra Hegeman, Paul Heuven, Herman Holtmaat (Snieder), Leo Kleine Toereers (voorzitter), Riet Koggel-Alferink, Bert Terlouw, Anton Tijs en Hennie Vrielink.

Bestellen
Het boek, met 248-rijk geïllustreerd pagina’s in zwart-wit en kleur, is gebonden in een mooi verzorgde hardcover uitgave (22 x 28 cm). Een eenmalige jubileumuitgave voor een bijzonder gunstige prijs van € 29,95. Dit is inclusief een omgevingskaart van Luttenberg t.w.v. € 5,- Dit prachtige boek ligt in de winkel van Coop Luttenberg en Bruna Raalte

Categorie: Algemeen, Cultuur

Reacties (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. G.J. Wolters says:

  Kan ik het boek rondom de berg ook ergens bestellen en laten opsturen.

  Met vr. gr.

  G.J. Wolters

 2. Leo van Krukkert says:

  Dag G.J. Wolters,

  het boek heeft het volgende ISBN-nummer; 978-90-90-30959-0

  Het is m.b.v. dit nummer bij elke boekhandel te bestellen.

  M.v.g. Leo

Geef je reactie