Lawaai op Stille Zaterdag in Elckerlyc

| 1 April 2013

Ook op paaszaterdag, ook wel Stille Zaterdag genoemd, is er volop gewerkt aan het nieuwe Elckerlyc. Ruim 20 vrijwilligers waren weer op diverse plekken in, om en op het gebouw bezig met werkzaamheden.

De installateurs hebben op diverse plaatsen de aansluitingen voor gas, water, licht en internet voor elkaar gemaakt. In heel Elckerlyc kan straks gebruik gemaakt worden van internetverbindingen, zowel via een vaste aansluiting als met wifi. De voormalige peuterspeelzaal lijkt inmiddels al veel groter, doordat de muren van de opbergruimte weggebroken zijn. Ook is een flink deel van de zijmuur eruit geslagen. Jansman Bouw zal de komende week kozijnen plaatsen op de plekken waar nieuwe ramen komen. De hele ruimte, die in de toekomst bestemd is voor de dagbesteding voor ouderen, krijgt daardoor een prachtig uitzicht op de grot en de kerkweide en veel extra daglicht.

De platte daken aan de achterzijde zijn inmiddels voor een groot deel ‘betegeld’. Oude stoeptegels die uit de buitenspeelruimte van de voormalige peuterspeelzaal zijn gekomen, worden hergebruikt als ballastmateriaal op de platte daken. Nadat alle tegels eerst zijn schoongespoten, zijn ze met een heftruck op het dak gezet. Daarna was het een kwestie van neerleggen. Honderden tegeldragers (dat zijn kleine kunststof kussentjes) zorgen ervoor dat de tegels geen beschadigingen aan het dak opleveren. Op de bovenverdieping zijn stucadoors en schilders inmiddels bezig. Alle wanden worden glad gestreken, zodat ze straks gesaust en behangen kunnen worden. Waar nodig wordt ook nog extra kastruimte gemaakt.

De werkzaamheden liggen goed op schema. Zaterdag 6 april wordt een begin gemaakt met de verbouwing van de zaal en podium. Deze zullen een volledige metamorfose ondergaan, maar eerst moet bijna letterlijk, alles eruit. Dat zal voor een groot deel weer door vrijwilligers gebeuren, dus wie zich geroepen voelt om de handen uit de mouwen te steken is van harte welkom.

Hieronder de foto’s:

Categorie: Algemeen

Reacties (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marcel Veldkamp says:

    Hallo redactie,

    dank voor het plaatsen van het bericht. Jammer dat de foto’s die Agnes Koggel afgelopen zaterdag heeft gemaakt en op Flickr heeft gezet er niet bij staan.

  2. Agnes had ze inderdaad nog niet toegevoegd op ons Flickr account.
    Na kort contact staan ook deze foto’s online.