Kledingactie basisschool Esmoreit

| 2 October 2015

Om alvast te noteren in uw agenda: De kledingactie van basisschool Esmoreit wordt dit schooljaar gehouden op dinsdag 1 december 2015 en op vrijdag 27 mei 2016. De opbrengst van de kledingactie wordt besteed aan activiteiten en materialen voor de kinderen van de school.

De kleding wordt opgehaald door het Leger des Heils. Het grootste gedeelte van de vele kilo’s kleding verkopen zij aan sorteerbedrijven. Ze houden echter ook een deel zelf, als noodvoorraad voor eventuele rampsituaties in binnen- en buitenland. Ten slotte is een deel van de ingezamelde kleding terug te vinden in de eigen tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils. Daar bieden ze kwalitatief goede kleding tegen een sociale prijs aan. Van de opbrengst worden verschillende hulpprojecten in binnen- en buitenland bekostigd.

Alle soorten kleding, bedlinnen, handdoeken, dekens, knuffels en schoenen zijn bruikbaar. Het is belangrijk dat deze goederen niet vies zijn, niet kapot zijn en dat de schoenen per paar samengebonden zijn.

Categorie: Algemeen

Comments are closed.