Is jouw organisatie klaar voor de nieuwe privacywetgeving?

| 11 May 2018 | 0 Comments

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywetgeving (AVG) in. Dat kan gevolgen hebben voor alle verenigingen en organisaties, ook in Luttenberg. Denk hierbij aan het laten zien van foto’s via Facebook of website, het vastleggen van persoonsgegevens en e-mailadressen, het publiceren van namenlijsten van teams, het opnoemen van namen in een viering enzovoorts. Voor veel bestuurders is het onduidelijk wat deze wetgeving betekent voor de eigen organisatie. Het is een complex vraagstuk en het is van belang om op de hoogte te zijn van de privacyregels om daar vervolgens ook naar te kunnen handelen. Het niet voldoen aan de voorschriften kan in het uiterste geval leiden tot boetes door de Autoriteit Persoonsgegevens.

privacy

Op 22 mei wordt er een voorlichting georganiseerd voor bestuurders van verenigingen, stichtingen en organisaties. Tijdens deze avond zullen Marian Ellenbroek en Matthijs Knobben van Schoebroek Advocaten & Mediators uitleg geven over de AVG, de impact hiervan op de verenigings-/stichtingsadministratie en de te nemen stappen om AVG-proof te worden.
Heb je hiervoor belangstelling, meld je dan z.s.m. aan via info@raalteruitdaging.nl. De voorlichting vindt plaats op 22 mei, 19.30 uur in het gemeentehuis Raalte.

 

Categorie: Algemeen

Geef je reactie