Indrukwekkende dodenherdenking

| 5 May 2018 | 0 Comments

Rijen dik stonden de bezoekers rond om het monument aan de Blikweg in Luttenberg, de plaats waar in december 1944 de ramp met de ontploffende V2 gebeurde. In het kader van 700 jaar Luttenberg, had ook deze plechtigheid een speciale invulling.

Na de gedichten van de kinderen van groep 8 , de 2 minuten stilte en het Wilhelmus, werd duidelijk gemaakt hoeveel mensen daar letterlijk de dood vonden. Negentien Luttenbergers, met dezelfde leeftijden als de slachtoffers van toen, kwamen naar voren, lazen de naam en de leeftijd op en vormden zo samen een groep. “Dit zijn mensen, die we allemaal kennen en waar we van houden, stel je eens voor dat we ze morgen moesten missen.” Deze boodschap in de toespraak van ceremoniemeester Jenneke van Doesburg kwam echt binnen bij iedereen. Dan pas krijgt een oorlogsgeschiedenis een gezicht. De vrijheid moeten we koesteren en bewaken.

De grote groep sporters van TopFit Salland werd toen, onder een groot applaus, uitgezwaaid om te vertrekken naar Wageningen, alwaar zij het bevrijdingsvuur ophalen voor Luttenberg.

4 mei 2018

Categorie: Algemeen, Cultuur

Geef je reactie