HoogOverijssel roept iedereen op om vóór 21 februari bezwaar te maken tegen Lelystad Airport

| 9 February 2019 | 0 Comments

Over enkele maanden wil de minister een besluit nemen over Lelystad Airport, en dat kan zomaar betekenen dat Salland, de regio Zwolle en de Kop van Overijssel in de herrie komen te zitten door laagvliegende Boeings en Airbussen. Daarom roept HoogOverijssel iedereen op om voor 21 februari via een speciale website massaal protest aan te tekenen tegen dit besluit.

HoogOverijssel wil voorkomen dat de rust in Salland, de regio Zwolle en Kampen, het Vechtdal, op het Zwarte Water, in de Weerribben en op de Sallandse Heuvelrug straks verleden tijd is. Daarom voert de club keiharde actie tegen Lelystad Airport en zijn laagvliegroutes.

Samen met andere groepen in Gelderland, Friesland, Drenthe en Flevoland heeft HoogOverijssel een speciale website in het leven geroepen die het voor iedereen eenvoudig maakt om binnen enkele minuten persoonlijk bezwaar aan te tekenen tegen Lelystad Airport. De samenwerkende actiegroepen (SATL) hebben een standaard tekst opgesteld, die iedereen zelf desgewenst kan bewerken of aanvullen. De website stuurt die tekst vervolgens met één druk op de knop digitaal naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Leon Adegeest uit Dalfsen en mede-oprichter van HoogOverijssel: “voor veel dorpen en plaatsen in onze regio betekent Lelystad Airport het einde van de stilte. Bij ons kun je nu ’s avonds laat een speld horen vallen. Straks komt daar een paar keer per uur een Boeing doorheen razen. Dat hoort niet en het past niet bij het groene en landelijke karakter van onze streek. Wat we eenmaal kwijt zijn, komt nooit meer terug.”

Maar volgens HoogOverijssel is het is nog niet te laat. Wim Liesker uit Ossenzijl in de Weerribben, en ook lid van HoogOverijssel roept iedereen die Overijssel lief heeft om mee te doen. “Laten we als hele regio onze krachten bundelen, en aan Den Haag laten zien dat we dit niet willen.”

De website om snel en gemakkelijk bezwaar aan te tekenen is te vinden op www.zienswijzelelystadairport.nl. Leon Adegeest: “HoogOverijssel bedankt iedereen alvast hartelijk en oprecht voor diens inzet en moeite!”

Categorie: Algemeen

Geef je reactie