Historisch Festival De Laarman: Historie en Spektakel

| 11 July 2019 | 0 Comments

Op zondag 21 juli 2019 organiseert De Laarman van 10.00-17.00 uur het 23e Historisch Festival in Luttenberg op het nieuwe festivalterrein naast manege Luttenberg. Op het terrein staan vele oldtimer landbouwtrekkers, -auto’s, -vrachtwagens, -brommers en specials. Op verschillende plaatsen op het festivalterrein en in de centrale arena zijn  oude ambachten zoals een mobiele smederij, een houtzagerij te zien en ook de dorsploeg van De Laarman verzorgt demonstraties met de Thomassen motor voor de dorsmolen.

2018-07-15m (79)

Een wedstrijd trekker-ringsteken, met een trekker over een mega wip-wap of het driespan Belgische paarden (Belsen) zijn de hoogtepunten van de spektakelmomenten. In de Tiroler hut het koor de Stuwzangers uit Vilsteren met regelmatig een live-optreden. De sfeervolle feesttent met muziek uit de jaren ’60 en ‘70 is de ontmoetingsplaats voor sterke verhalen en mooie foto’s van oldtimerliefhebbers. Op de braderie standhouders met onderdelen, miniaturen en gereedschappen.

In de kinderhoek vermaken ervaren begeleidsters de kinderen met schmink, tekenen, liedjes, spelletjes en bussengooien. Er staat een springkussen en er is een kinderboerderij. Kinderen die dat durven kunnen meeglijden op de slèpmat van de trekkerslèp (met de tuinbouwtrekker).

De entreeprijs is € 5,- per persoon.

Onder begeleiding van een volwassene hebben kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Voor meer informatie en het laatste nieuws:
historischfestival@delaarman.nl
www.delaarman.nl

 

Categorie: Algemeen

Geef je reactie