Historisch Festival bij De Laarman

| 16 June 2018 | 0 Comments

Museum De Laarman organiseert voor de 22e keer het Historisch Festival op zondag 15 juli 2018 van 10.00-17.00 uur aan de Butzelaarstraat in Luttenberg.

Op het festivalterrein zijn ruim 250 oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtwagens, brommers en specials, zoals de unieke gereviseerde Thomassen dieselmotor, aanwezig. Dit festival behoort tot de top van oldtimer festivals in Overijssel.

Op het festivalterrein en in het roggeland ernaast worden demonstraties gegeven met historische landbouwwerktuigen. Ook verschillende stationaire motoren staan te sissen en te pruttelen.

In de Tiroler hut is er regelmatig live muziek van het koor Germania uit Heeten en na de middag verzorgt het trio Höllenboer uit Luttenberg een uniek optreden.

Rond het middaguur maken de oldtimers een toertocht door de omgeving van Luttenberg. Een unieke gelegenheid om deze voertuigen in beweging te zien en de pruttelende geluiden horen.

Verdere activiteiten zijn: o.a. racen met radiografisch bestuurbare auto’s, balanceren van trekkers op een grote wip, er is een hoefsmid aan het werk en bezoekers kunnen een ritje maken met een koetsier in een rijtuig. Er is een gezellige braderie en kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen met de ‘trekker-slép’ (op een sleepmat achter een tuinbouwtrekker) of naar de actieve kinderopvang onder professionele begeleiding van ’t Schanebroekie.

De entreeprijs is € 5,- per persoon inclusief bezichtiging van het museum.

Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang.

Categorie: Algemeen, Cultuur

Geef je reactie