Het nieuwe schoolplein is af! Kom je kijken?

| 8 May 2018 | 0 Comments

pleinpraat

Het was een drukte van jewelste het afgelopen jaar rondom basisschool Esmoreit. Met een duidelijk doel voor ogen: dat oude schoolplein moest een modern, attractief speelplein worden. En dat is gelukt, hoor. Op 1 juni wordt het speelplein officieel geopend en iedereen is uitgenodigd om al dat moois te komen bekijken.


Vorig jaar rond deze tijd startten de leerlingen van de basisschool een actie om het sterk verouderde schoolplein aan te pakken. Want die eindeloze plaat met eindeloze tegels, daar is eigenlijk nog nooit wat aan veranderd. Papa’s en mama’s en zelfs opa’s en oma’s speelden er al en dus werd het hoog tijd voor verandering. Op naar een avontuurlijk speelplein, met voor elk wat wils!

Er werd een kinderredactie opgericht die met filmpjes aandacht vroeg voor de gewenste veranderingen. Ouders vormden projectgroepen om alles in goede banen te leiden en verdomd, het zag er op papier schitterend uit. Toen er vervolgens geld nodig was, bleek Luttenberg wéér dat prachtige dorp dat klaar staat als het nodig is. De leerlingen gingen langs de deuren en haalden maar liefst tienduizend euro op! Dankzij die gulle giften én natuurlijk de tientallen geweldige sponsoren en vrijwilligers werd in en na de zomervakantie het nieuwe, gedroomde speelplein uit de grond gestampt.

Inmiddels hebben de kinderen alles uitgebreid getest en zijn ze klaar voor een grote rondleiding. Daarom nodigen ze op 1 juni iedereen uit om te kijken hoe goed hun geld is besteed. ‘s Ochtends alle vaders en moeders, ‘s middags alle sponsoren en andere geïnteresseerden en ‘s avonds drinken we een borrel met alle vrijwilligers. Houd de Alleman in de gaten voor meer details, maar zet hem vast in de agenda. De leerlingen zijn namelijk apetrots op dit nieuwe speelplein en willen graag iedereen bedanken die hier een bijdrage aan leverden. Want het is een plein van alle Luttenbergers!

Categorie: Algemeen

Geef je reactie