Goedbezochte optocht staat weer garant voor spectaculaire opening van het Luttenbergsfeest

| 12 August 2017

Met een bijzonder gekleurde, vrolijke optocht is het Luttenbergsfeest donderdag 10 augustus geopend. Om 19:00 uur vertrok de bonte stoet bij Booijink vanaf de berg, voor een rondgang door het prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de prijsuitreiking plaatsvond en het eerste vat bier werd geopend door toneelvereniging LUTO in het kader van het 40 jarig jubileum van hen wat dit jaar
gevierd wordt.

Op deze bovenverwachte aangename avond was de publieke belangstelling groot en de reacties zeer positief. Het publiek kon dan ook genieten van diverse creaties, in allerlei soorten en maten. Grote en kleine wagens, kleurrijke loopgroepen en ook kinderen met versierde fietsen en karren sierden de Luttenbergse straten.

De jury, bestaande uit leden van het feestcomité uit het buurtdorp Mariënheem , had een moeilijke taak! De kwaliteit van alle creaties was zeer groot! Uiteindelijk werden de jongeren van de boerschop de winnaar met hun wagen: ‘Laagvliegend verkeer’. Zij vielen twee keer in de prijzen omdat zij ook als winnaar van de publieksprijs uit de bus kwamen.

Na de prijsuitreiking werd de avond voortgezet in de tent waar een heuse tentquiz plaatsvond om de algemene kennis van de Luttenberger te testen in: de Slimste Luttenberger. De winnaars van deze avond was de groep:’beton is voor mannen’. Vanuit deze groep kwam Jaron Lammers als winnaar uit de finale en mag zich een jaar lang de slimste Luttenberger noemen. Na de quiz gingen de voeten van de vloer en werd er nog lang gefeest. Kortom het feest is goed ingeluid dit beloofd nog wat voor de rest van het weekend.

Door de organisatie zijn vele foto’s gemaakt. Deze zijn te bekijken via de volgende link: https://www.facebook.com/pg/Luttenbergsfeest/photos/

optocht-2017

Categorie: Algemeen

Comments are closed.