Goedbezochte optocht staat weer garant voor spectaculaire opening van het Luttenbergsfeest

| 11 August 2018 | 0 Comments

Na wat spannende overlegmomenten en het monitoren van de weersverwachtingen gedurende de dag werd er besloten dat de optocht gewoon door gaat. Met een bijzonder gekleurde, vrolijke optocht is het Luttenbergsfeest donderdag 10 augustus geopend. Om 19.30 uur vertrok de bonte stoet bij Booijink vanaf de berg, voor een rondgang door het prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de prijsuitreiking plaatsvond en het eerste vat bier werd aangeslagen door de mensen van Luttenberg700. Zij hebben vele activiteiten georganiseerd omwille van het 700 jarig bestaan van ons prachtige dorp Luttenberg

Op deze bovenverwachte aangename avond was de publieke belangstelling groot en de reacties zeer positief. Het publiek kon dan ook genieten van diverse creaties, in allerlei soorten en maten. Grote en kleine wagens, kleurrijke loopgroepen en ook kinderen met versierde fietsen en karren sierden de Luttenbergse straten.

De jury, bestaande uit leden van het feestcomité uit het buurtdorp Mariënheem , had een moeilijke taak! De kwaliteit van alle creaties was zeer groot! Er is wegens het verzetten van de optocht besloten om de prijsuitreiking te verplaatsen naar de vrijdag na het vogelgooien.

Bij het opkomen van het landje was het voor de teams die meedoen aan de ketenbattle extra spannend. Zij konden op het grote scorebord voor het eerst de tussenstand zien. Zij zijn voor het feest al begonnen met een echte stickerchallenge. Keet de Knallende Knuppel staat momenteel nog bovenaan. Maar het weekend is nog maar net begonnendus het kan nog alle kanten op.

Na de prijsuitreiking werd de avond voortgezet in de tent waar een heuse tentquiz plaatsvond om de algemene kennis van de Luttenberger te testen in: de Slimste Luttenberger. De winnaars van deze avond was de groep:’Zilverhuus’. Vanuit deze groep kwam John van Dartel uit Raalte als winnaar uit de finale en mag zich een jaar lang de slimste Luttenberger noemen. Na de quiz gingen de voeten van de vloer en werd er nog lang gefeest. Kortom het feest is goed ingeluid dit beloofd nog wat voor de rest van het weekend.

Het programma gaat vrijdag 10 augustus verder met een afwisselend programma: jeu de boules voor de 55+ers, schatgraven voor de kleintjes, vogelgooien en natuurlijk het spectaculaire onderdeel dondert de berg af: extreem buikschuiven. Verdere informatie over het programma, foto’s en uitslagen zijn te vinden op www.luttenbergsfeest.nl of check onze verschillende social media kanalen zoals, facebook en instagram.

optocht-2018

Categorie: Algemeen

Geef je reactie