Glasvezelproject aanwezig op Korenfestival

| 25 June 2016

Hoe ziet het landleven in Luttenberg er over tien jaar uit als de bewoners van het buitengebied niet kunnen beschikken over snel internet? Kunnen kinderen dan thuis studeren? Zijn huizen nog verkoopbaar? Kunnen boerenbedrijven aanhaken bij nieuwe technische ontwikkelingen? Hoe lang kunnen ouderen nog thuis blijven wonen als ze geen gebruik kunnen maken van de nieuwste ontwikkelingen?

Het zijn allemaal vragen die zondagmiddag 26 juni tijdens de braderie van het Korenfestival aan de orde kunnen komen. Vrijwilligers van het glasvezelproject SallandGlas zijn met een stand aanwezig om vragen te beantwoorden én om mensen in te schrijven. Eén ding is daarbij al wel duidelijk: volgens alle kenners krijgt het landleven het in de toekomst moeilijk als men niet de beschikking krijgt over glasvezel / snel internet.

Gelukkig ziet het er voor het buitengebied van Luttenberg goed uit. Immers: als vóór 18 juli 50% van de mensen in het buitengebied zich heeft aangemeld voor glasvezel gaat kort ná de bouwvakvakantie gegarandeerd de schop in de grond. Maar dan moet die 50% wel gehaald worden. De teller stond afgelopen week op 12% en daarmee ligt het project op schema. De ervaring leert dat veel mensen tot het laatste moment wachten met inschrijven, omdat men niet goed weet welke provider of wel pakket het best bij hen past.

“Er is ruim keuze in mogelijkheden, maar we kunnen ons voorstellen dat het soms lastig kiezen is. Daarvoor kan men terecht bij de informatiebijeenkomsten van Plaatselijk Belang (de volgende is op 30 juni in Elckerlyc, 19.30 uur). Maar wie zich alvast wil oriënteren is welkom op deze muzikale dag van de Stroatkjals”, zo melden Jos Jansman en Ben Nijboer, ambassadeurs van SallandGlas.

Categorie: Algemeen

Comments are closed.