Feestelijke onthulling vrijwilligersboom

| 4 December 2018 | 0 Comments

krant

Op vrijdag 7 december, de nationale vrijwilligersdag, wordt in Luttenberg de Vrijwilligersboom onthuld. Deze boom , een kunstwerk van Frans van der ven (Almere), is gemaakt op verzoek van oud-Luttenberger Henri Brookson, als blijvend cadeau aan het jarige Luttenberg, dat dit jaar haar 700ste verjaardag viert.

De boomstam bestaat uit samenwerkende handen, in de takken lees je woorden die staan voor de Luttenbergse aard: aanpakken, feestvieren, eigenzinnig, enz. Aan de uiteinden van de takken zie je medaillons van kindertekeningen van leerlingen van basisschool Esmoreit, de school waaraan Henri Brookson jaren geleden ook verbonden was.

Op die medaillons hebben de kinderen hun “helden” getekend, mensen waarvoor ze bewondering hebben. Met deze prachtige symbolische boom heeft Luttenberg een blijvend kunstwerk gekregen dat herinnert aan dit geweldig geslaagde jubileumjaar.
U bent van harte uitgenodigd voor deze feestelijke plechtigheid: om 11.00 uur op vrijdag 7 december op het terras achter Elckerlyc.

Categorie: Algemeen

Geef je reactie