Dressuurwedstrijden om ‘Het Gouden IJzer’

| 11 October 2017

Van dinsdag 24 oktober t/m zaterdag 28 oktober a.s. worden in de manege aan de Looweg te Luttenberg voor de 27ste keer de Nationale Dressuurwedstrijden om ‘Het Gouden IJzer’ gehouden. Deelnemers uit heel Nederland weten ondertussen de weg naar Luttenberg te vinden. De organisatie van dit grote evenement is in handen van P.S.V. “De Heuvelruiters”.

De beide schitterend aangeklede hallen zijn van dinsdag t/m zaterdag  open voor de combinaties, die uitkomen in de klassen B t/m ZZLicht. In de hoogste klassen hebben bekende dressuuramazones als Marilisa Kooyman, Saskia Meijer, Diana v.d. Spek ingeschreven. Naast de mogelijkheid om een prijs te winnen en winstpunten te behalen, mogen de winnaars ook uitkomen in de grote finale op zaterdagavond..
Op vrijdagavond wordt de Kűr op Muziek gereden (vanaf ong. 19.30  uur). In deze vrije proef is het erg belangrijk om de oefeningen goed aan te laten sluiten op het tempo van de muziek. De combinatie brengt, gebruikmakend van muziek, een vrije, zelf geregisseerde proef ten tonele.
De zaterdag staat geheel in het tekens van de klassen Z1 en Z2. De avond wordt begonnen met een shownummer. Wat dit jaar hiertoe op het programma staat blijft nog even een geheim.
Het laatste programmaonderdeel, namelijk de Finale, is ook het spannends van de dressuurvijfdaagse. De winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Een ieder wordt beoordeeld in de klasse, waarin hij of zij startgerechtigd is, dus het is best mogelijk, dat een B of L combinatie hoger eindigt dan iemand uit de hogere klasse. Hoofdprijs is naast de bokaal Het Gouden IJzer een geldprijs en voor alle finalisten een paardendeken met een gouden ijzer erop geborduurd en een gastles, verzorgd door een bekende instructeur.

Toegang is voor alle dagen gratis.
Voor het volledige programma en de startlijsten en -tijden kan met terecht op www.startlijsten.nl

IMG_9209

Categorie: Algemeen

Comments are closed.