Dondert de berg af: spectaculair buikschuiven vanaf grote hoogte op het Luttenbergsfeest!

| 8 August 2017

dondert de barg of

De zondagmiddag van het Luttenbergsfeest wordt standaard afgesloten met buikschuiven over tafels met daarop een laagje bier. Een prachtig schouwspel zo net onder etenstijd. Sinds vorig jaar wordt er tijdens het Luttenbergsfeest ook vanaf een metershoge glijbaan gegleden om vervolgens op spectaculaire wijze gelanceerd te worden in een waterbak.

Onder de naam ‘Dondert de berg af, extreem buikschuiven’ staat het onderdeel op vrijdag 11 augustus vanaf 14.30 uur op het programma. Al eerder zal de skyline van Luttenberg verreikt worden met het zicht op een imposante steiger. Deze steiger zal de start van het extreem buikschuiven vormen.

Deelnemers glijden vanaf een 10 meter hoge helling naar beneden van waaraf zij uiteindelijk in een gigantische waterbak belanden. Boven de waterbak hangt een bel die geluid moet worden. Bij het luiden van de bel wordt de volgende ronde bereikt. Elke ronde wordt de afstand tot de bel vergroot totdat er uiteindelijk een winnaar overblijft. De winnaar is de deelnemer die de grootste afstand tot de bel duikt. Naast de grootste afstand valt ook een prijs te verdienen met de mooiste duik.

De eerste editie was een groot succes! De tribunes zaten vol toeschouwers om het onderdeel te aanschouwen. Om het onderdeel nog spectaculairder te maken vormt de steiger van waaraf de deelnemers glijden dit jaar het middelpunt van het feestterrein. Ook is een slag gemaakt in het inzepen van de deelnemers. De deelnemers worden dit jaar namelijk ingesmeerd door echte smeerwieven! Kortom dondert de berg af, extreem buikschuiven is een typisch Luttenbergsfeest onderdeel. Simpel, iets wat onbenullig en spectaculair. Dondersmooi zoals ze in Luttenberg zouden zeggen.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je kort voor de start aan bij het secretariaat en je hebt gegarandeerd een dondersmooie middag. Deelname kan vanaf 16 jaar. Voor het publiek belooft het een mooi schouwspel te worden! Meedoen of kijken dus, vrijdagmiddag 11 augustus vanaf 14.30 uur!

Categorie: Algemeen

Comments are closed.