Dondersmooie strijd op de zaterdag

| 20 August 2019 | 0 Comments

krattenstapelen

Het dagprogramma van het Luttenbergsfeest stond zaterdag 17 augustus vooral in het teken van een sportieve strijd.

In de ochtenduren werden kalveren in de ring rondgeleid tijdens de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren die er op hun mooist uitzagen. De deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van hun dieren. Maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury naar Raamsteeboers uit Hellendoorn.  Overgoor uit Marienheem kreeg een onderscheiding voor miss red. Het mooiste zwartbond kalf kwam uit Luttenberg, het kalf van de familie Reimert. Dit kalf van de Familie Reimert ging er met de titel “Miss Salland” vandoor.

Intussen kon de jongste jeugd zich vermaken op de boerenstreekmarkt bij de verschillende kramen was van alles te beleven. Voor de wat oudere jeugd stond er een rodeostier.  In de panna-arena werd er gestreden om het maken van de mooiste panna. De meiden werden gekapt en voorzien van prachtige make-up om vervolgens op de gevoelige plaat te worden gelegd door de fotograaf. Het hoogtepunt van de dag werd ’s middags beleefd. Het kratstapelen trok traditiegetrouw weer veel deelname. De hoogste stapel met maar liefst 24 kratten werd gestapeld door Arjan Koerkamp en Reinhard Lommers.

Het dieptepunt werd bereikt met het gatgraven. Als snel verdwenen de deelnemers onder het maaiveld om vervolgens zwetend het zand naar boven te halen. Hierbij was de hulp van de helpers onmisbaar. De winnaars van het gatgraven waren Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat. Zij hebben een diepte bereikt van maar liefst 2.55 meter en kwamen hiermee op de hoogste trede van het ereschavot te staan.

Op het terras werd vanmiddag het publiek vermaakt met echte Hollandse hits gezongen door de enige echte Nick Brinkhuis. Jong en oud stond op de tafels en banken om er een geweldig feest van te maken op het terras. En menig smartlap werd dan ook luidkeels onder het genot van een biertje meegezongen.

In verband met het weer en de toestand van de feestweide werden de beide avondshows samengevoegd wat uitmondt in een mooi spektakel. Waar zal toch die grote kraan voor zijn die al zo lang staat? Dat werd al snel duidelijk. Er werden van grote hoogte interessante voorwerpen naar beneden gegooid of te wel “Wil het stuiteren” is begonnen. Langzaamaan met een paar bigbags beginnen, maar op het laatst kwamen er een auto en daarna ook nog een caravan naar beneden. Dit alles werd door de American Spinning Wheels opgeluisterd met een ware burn-out show. De geur van smeulend rubber was goed te ruiken. Nadat de rookwolken weer wat waren opgetrokken werd de avond afgesloten met nog een aantal laatste worpen vanuit de kraan om vervolgens richting feesttent te gaan. Hier werd door menigeen de avond voortgezet.

In de grote tent speelde de formatie JETSET en de pauzes zorgde DJ Martijn Westerink ervoor dat het publiek geen tijd had van inzakken. In de kroegtent gingen tot de late uurtjes de voeten van de vloer doordat Daisey DJ Team, DJ Mike Gerritsen en Festigeval achter de draaitafel stonden

Zondag 18 augustus wordt het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttenten, daarna gaan we door met de Brakke Bingo Brunch en natuurlijk gaat het Zwientie tikken dit jaar ook gewoon door. Waar we weer zoals vanouds gaan afsluiten met het grootste vuurwerk van Salland. De band Piano &Co speelt afwisselend met DJ Dennie Robben om het feest in de tent afsluiten. Hiermee komt dan toch echt een einde aan een tot nu toe dondersmooi feest.

Categorie: Algemeen

Geef je reactie