Dodenherdenking Luttenberg

| 7 May 2019 | 0 Comments

monument

Op 4 mei  is er  weer een waardige dodenherdenking gehouden bij het V2-monument aan de Blikweg.

Bijdragen werden geleverd door Dhr. Frank Hesselink, die een zeer aansprekend verslag gaf van de gebeurtenis destijds in 1944: overleveringen van het dagboek van zijn vader en de verhalen van oudere broers en zussen. De jubilerende Jeugdgroep Aksie legde een mooi bloemstuk namens de bevolking van Luttenberg. Groep 8 van basisschool Esmoreit en veel van hun ouders waren erbij.  Melle Nijenhuis, Jasmijn Gorter en Lies Holtmaat lazen een zelfgemaakt gedicht voor.

Wethouder Wagemans sprak namens de gemeente Raalte, muziekvereniging De Bergklanken zorgde voor de muzikale omlijsting, met als solist Tom Huisman, die het taptoesignaal blies.  De koude wind weerhield het publiek niet om te komen! Naar schatting waren er zo’n 150 mensen, veel jongelui, ouders met kinderen, en ook nog een aantal mensen die het zelf nog hebben meegemaakt. Ons verleden herdenken blijft belangrijk; om het heden te kunnen begrijpen en alert te blijven tégen discriminatie, haat en onrecht!

 

Comité 4&5 mei Luttenberg:  Swen Westenenk, Ben Ramaaker, Jesse Jager, Johnny Veldkamp, Renske Mollink, Jenneke van Doesburg

Categorie: Algemeen

Geef je reactie