Beleef de Luttenberg nu

| 8 May 2018 | 0 Comments

berg2

Voor Luttenberg is 2018  een feestjaar. Het is namelijk 700 jaar geleden dat de naam Luttenberg(h) voor het eerst op schrift werd gesteld.  Dit wordt in gevierd, onder de noemer: “Luttenberg 700 jaar, ‘n bult te vier’n”. Maar hoe zit het met de Luttenbergse berg zelf? Die bult ligt er veel langer, al meer dan 150 duizend jaar. Tijdens één van de ijstijden is deze als stuwwal ontstaan en is nu onderdeel  van Sallandse Heuvelrug.

Op de avond van de langste dag, donderdag 21 juni, wordt een wandeling van 4 km over die berg georganiseerd onder de noemer: BELEEF DE LUTTENBERG NU. Het streven van de organisatie is om het getal van 700 deelnemers te halen. Museum “De Laarman” wordt het startpunt. Vanaf 18.30 uur zal telkens een groep starten.Uiterlijk 20.00 uur vertrekken de laatste deelnemers.

berg

De route gaat over de bestaande wandelroute die deels is verlegd en waarlangs, in het kader van 700 jaar Luttenberg, een aantal speeltoestellen zijn geplaats. Tevens heeft Overijssels Landschap het bos een flinke onderhoudsbeurt gegeven. Er is een fors aantal bomen gerooid en op diverse plekken is opnieuw ingeplant. De wandeling gaat o.a. via de dagcamping, waar sinds kort een prachtige jubileumlinde te bewonderen is. De afronding van BELEEF DE LUTTENBERG.NU wordt een moment van extra genieten midden op de Luttenbergse berg.

De familie Bink, die al sinds 1981 in “Het Jachthuis” op de berg woont, heet op deze zomeravond de deelnemers welkom. Het jachthuis blijkt speciaal gebouwd te zijn op een plek waar het extra lang profiteren is van de avondzon. Het wordt dus een echt beleefmoment, een uurtje kuieren over de Luttenbergse berg, met een gezellige afsluiting. Via de website beleefdeluttenberg.nu hebben zich inmiddels 53 initiatiefnemers gemeld die ieder met 9 personen gaan deelnemen. Dat betekent dat de organisatie nu al kan rekenen op 530 deelnemers. Wij gaan uiteraard voor de 700. Info en aanmelden graag op www.beleefdeluttenberg.nu

 

Hennie Tijs, Ferdinand Oldemaat & Jos Veldhuis

in samenwerking met  jeugdgroep Aksie & Museum de  Laarman.

 

Categorie: Algemeen

Geef je reactie