Bats! En andere foto’s van Luttenberg 150 jaar kerkdorp

| 22 January 2013

“De foto van Bats in Salland Centraal komt, net als de andere foto’s hieronder, uit een oud fotoalbum van mijn moeder. Zo zullen er ongetwijfeld meer foto’s zijn uit het feestjaar 1988. Ergens te verstoffen achter de schuine kanten.” Aldus Stefan Klein Koerkamp.

In 1988 ging Bats zo kaal als een neet

Er was een optocht in 1988. En er werden zwienties getikt, gaten gegraven en kalveren gekeurd. Maar de viering van het 150-jarig Luttenbergse kerkdorp had wel degelijk iets speciaals. En niet alleen dankzij Bats.

Luttenberg stond in 1988 helemaal in het teken van het 150-jarig bestaan. De Luttenbergers speelden een zelfgeschreven revue. Er liep een lichtroute van dertig kilometer langs memorabele plekken in en rondom het dorp. En de kermis? Die duurde in 1988 liefst zes dagen. Met optredens van de Havenzangers, hardrockers Vengeance en lokale helden Damaged Brain. Maar het hoogtepunt was voor Bats. Bennie Besten besloot voor vijfduizend gulden zijn afro af te scheren voor het goede doel. Pater Jansman, die in Ghana in de missie zat, kon dat geld namelijk goed gebruiken voor een nieuwe trekker. De uiteindelijke opbrengst was 11.500 gulden.

Categorie: 175 jaar Kerkdorp, 1980 - 1989

Comments are closed.