Actie Kerkbalans weer van start

| 19 January 2019 | 0 Comments

Al vele jaren houden de kerken in Nederland in januari een financiële actie om de kosten van de kerken te kunnen betalen, onder de naam Actie Kerkbalans. Ook de kerk in Luttenberg doet hieraan mee.

Binnenkort valt bij elk ingeschreven lid van 18 jaar e.o. een enveloppe op de mat, met daarin een formulier waarop de bijdrage aangegeven kan worden. In de week van 28 januari worden deze enveloppen weer opgehaald door 1 van de 28 ‘lopers’.

Elke bijdrage is natuurlijk van harte welkom, maar om de kerk daadwerkelijk in de toekomst ook open te kunnen houden wordt gehoopt op een opbrengst van minimaal €50.000. Dat is veel geld, maar de kosten van onderhoud, energie, personeelslasten, afschrijvingen, erediensten e.d. zijn nóg hoger.

Belasting betaalt mee.

Omdat de kerk een zogenaamde Anbi-status heeft is het mogelijk de bijdrage af te trekken van de inkomstenbelasting. Dat houdt in dat een bijdrage van bijvoorbeeld €150 in werkelijkheid maar €90 kost, bij een belastingtarief van 40%. Bij een hoger belastingtarief bedraagt de teruggave nog meer.

Kruis daarom deze mogelijkheid aan op het formulier onder het motto: ‘U blij, wij blij’.

kerk vanuit de lucht

Categorie: Algemeen

Geef je reactie