7 sportclinics bij Sportdag Basisschool Esmoreit

| 6 July 2016

Op basisschool de Esmoreit in Luttenberg werd vandaag (woensdag 6 juli) onder zonnige omstandigheden fors uitgepakt. Gymdocent Nicole Hemmink had zeven verschillende soorten clinics georganiseerd waar de kinderen vooraf hun voorkeur konden aangeven.

Bubble voetbal

Dat sportdorp Luttenberg veel te bieden heeft werd duidelijk. Van alle mooie sportfaciliteiten werd door de organisatie in het dorp gebruik gemaakt. De professionele trainers gaven ondersteuning aan de diverse clinics en hadden verschillende elementen voorbereid.

Free Running
De basisschoolkinderen in de Sporthal De Achterberg  konden door steun van Stichting SSL en Sportdorp Luttenberg een “Free Running” parcours afleggen onder professionele begeleiding. Free Running is een activiteit die uit de Franse binnensteden is overgewaaid en wordt nu als sport beoefend. Door al lopende diverse obstakels atlethisch te passeren, werden zowel conditie als behendigheid  van de Luttenbergers op de proef gesteld.

Tennis
Daarnaast werden er op de Tennisbaan tennisclinics gegeven. De Tennisvereniging Luttenberg gebruikt deze normaliter op de woensdagmorgen zelf, maar speciaal voor de jeugd werden de banen beschikbaar gesteld.

Bubblevoetbal en Beachvolleybal bij SDOL

Bubblevoetbal: In opblaasbare pakken kon de Luttenbergse jeugd tegen elkaar voetballen op het SDOL kunstgrasveldje. Regels? Die waren er niet/nauwelijks. Een technisch voetbalonderdeel werd verzorgt door onder meer Sander Oosterlaken uit Luttenberg.

SDOL verleende haar medewerking ook door het beschikbaar stellen van het beachveld. Daar werd een clinic beachvolleybal gegeven die werd verzorgd door Sporclub Luttenberg.

ATB op de Luttenberg
ATB Mountainbike op de Luttenberg mocht niet ontbreken. Over de paden van de Luttenbergse berg werd een uitdagend parcours gefiets. Alles onder begeleiding van fietsvereniging CRT uit Raalte die deze clinic verzorgde.

Ready 2 Rumble (Boksen)
Bij TopFit Salland mochten de kinderen Boksen. Onder begeleiding van Mathijn Veldkamp werden er rake klappen uitgedeeld.

Zwemclinics
Ook het zwembad werden clinics gegeven. Zo konden de kinderen ondermeer waterpolo spelen, een onderwater puzzel oplossen en allerlei andere natte onderdelen. Dit werd gedaan door zwemdocenten van KRACHT door Sportbedrijf Raalte.

De onderbouw had een programma op en rondom het schoolplein. Al met al een geslaagde en zonnige dag waar de Luttenbergse jeugd zich goed kon uitleven.

Hieronder enkele foto’s:
Sportdag 2016 Esmoreit

Categorie: Algemeen, Sport

Comments are closed.