50.000 euro van Rabobank voor maatschappelijke initiatieven in Luttenberg

| 3 June 2015

Voorafgaand aan de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Luttenberg hebben voorzitter Gerrold Hulsman en directeur van Rabobank Salland Fons Witjes hun handtekening gezet onder een convenant waarin de bank een bedrag van 50.000 euro schenkt ten behoeve van een fonds om maatschappelijke initiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid van Luttenberg te stimuleren.

Het convenant vloeit voort uit gesprekken tussen Plaatselijk Belang Luttenberg en de Rabobank naar aanleiding van de doorgevoerde veranderingen in de PIN-voorziening in het dorp. Met het beschikbaar stellen van het microkrediet geeft Rabobank Salland een stukje invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en haar beleid om midden in de samenleving te staan aldus directeur Witjes.

Het microkrediet is in beheer van Plaatselijk Belang en kan worden ingezet in de vorm van renteloze leningen om maatschappelijke initiatieven aan te jagen. Voorzitter Gerrold Hulsman is erg verguld met het convenant. “Met het bedrag van 50.000 euro kunnen nieuwe initiatieven in de opstartfase gestimuleerd worden. In het recente verleden is bij het realiseren van het gemeenschapscentrum Elckerlyc en de nieuwe sportaccommodatie gebleken dat een dergelijke renteloze lening net dat laatste zetje kan geven om de zaken rond te krijgen”, aldus voorzitter Hulsman. “Op dit moment wordt er al volop nagedacht over een eerste initiatief, dat is aan Luttenberg wel toevertrouwd.”

Categorie: In bedrijf

Reacties (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. familie klein Koerkamp says:

  Van dit bedrag kan er misschien nu wel een 24 uurs pinautomaat gerealiseerd worden voor Luttenberg.

 2. Do not be too paranoid that financial advisers will try to
  escape together with your hard earned money, once they hold the
  right papers and the right licenses, they won’t
  are not able to do the job you’d like them done.
  Thousands of small investors are actually looking online for investing
  guidance and opportunities. Because it seems there are many people now
  that are concerned about retirement than ever before before.