4 mei, dodenherdenking in Luttenberg

| 6 April 2018 | 0 Comments

Op vrijdag 4 mei 2018 wordt er in Luttenberg bij het monument aan de Blikweg de jaarlijkse plechtigheid  van de Dodenherdenking gehouden. Het is dan 73 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De spreuk “ Vrijheid geef je door”, geldt al een aantal jaren, het jaarthema van 2018 is: “Jaar van verzet”.

Oorlogsmonument

Ook dit jaar is er de medewerking van kinderen uit groep 8 van basisschool Esmoreit, met zelfgemaakte gedichten, zorgt Fanfare De Bergklanken voor de muzikale omlijsting en zullen er bloemen gelegd worden namens de gemeenschap Luttenberg en de gemeente Raalte. We verzamelen vanaf 19.30 uur bij het monument, de ceremonie begint om 19.45 uur. Om 20.00 uur wordt het trompetsignaal geblazen en zijn we samen twee minuten stil. Na het zingen van ons volkslied horen we enkele gedachten.  Daarna wordt u in de gelegenheid gesteld om bloemen bij het monument te leggen. Dat mag een boeket zijn , maar ook een enkele bloem uit eigen tuin is goed. Na afloop kunt u in Elckerlyc een speciale expositie bekijken, met uniek materiaal van en over de V2.  Op 4 mei hangen we uit respect de vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang. Op 4 mei moet de vlag rond zonsondergang worden neergehaald. Pas op 5 mei mag de vlag vanaf zonsopgang in top worden gehesen.

5 mei : 4de Vrijheid Luttenberg !
Midden in het dorp vieren we ons eigen bevrijdings-festival! Estafettelopers brengen om 13.30 uur het bevrijdingsvuur uit Wageningen binnen. Ga zitten op het gezellige terras en geniet van doorlopende optredens van koren, bands, solisten en orkesten. Neem een kijkje bij de V2-tentoonstelling. Bekijk de oude legervoertuigen. Eet en drink samen en geniet van de muziek in het zonnetje! Als de wind gunstig is, gaat de luchtballon met daarin de prijswinnaars van de revue rond 19.30 uur de lucht in vanaf de kerkweide. Wees erbij en komt dat zien!

4devrijheid3

Plaatselijk comité 4&5mei en 4deVrijheid Luttenberg: Riet Koggel, Colinda Holtmaat, Johnny Veldkamp, Ben Ramaaker , Jesse Jager, Herma Jalink en Jenneke van Doesburg

Categorie: Algemeen

Geef je reactie